هندوانه آناناسی
به نام خداوند مهر آفرین
سال 14094 اهورایی، 7037 میترایی، 3753 زرتشتی، 2573 کوروشی (شاهنشاهی) و 1394 خورشیدی

بنام خدا


هندوانه‏ زرد يا هندوانه آناناسي

بيش از پنجاه نوع هندوانه وجود دارد كه "هندوانه‏ ي زرد" يكي از آن ها است. اين هندوانه در ايران بيشتر به نام "هندوانه آناناسي" معروف است.

هندوانه‏ زرد در تمام فصول سال يافت مي ‏شود، اما در تابستان به نقطه‏‏ ي اوج خود مي‏ رسد.

در هندوانه ‏هاي معمولي رنگدانه اي به نام "ليكوپن" وجود دارد كه باعث ايجاد رنگ قرمز در آنها مي شود و خاصيت آنتي اكسيداني دارد، ولي هندوانه ي آناناسي، فاقد اين رنگدانه است و به همين دليل زرد رنگ مي باشد. ليكوپن مسئول ايجاد رنگ قرمز در گوجه ‏فرنگي و گريپ ‏فروت نيز مي‏ باشد.

به گفته ‏ي محققان، ليكوپن هندوانه ‏ي زرد در اثر تغييرات ژنتيكي مختلف در طي زمان، از بين رفته است.

نكته‏ ي قابل توجه اين هندوانه غيرمعمول، رنگ زرد روشن متمايل به نور آفتاب آن مي ‏باشد. از ديگر مشخصات متمايز آن بافت نرم آن مي ‏باشد كه مزه‏اي شيرين و نيرو بخش دارد. گاهي اوقات هم دانه‏هاي سياه در لا به لاي بافت گوشتي آبدار اين ميوه ديده مي‏ شوند.

هندوانه‏ هاي زرد چه بيضي شكل و چه گرد، انواع جالب و قابل توجهي هستند كه مزه آنها كمي با مزه‏ ي هندوانه ‏ي معمول قرمز رنگي كه ما مي ‏خوريم، متفاوت است. اما پوست آن ها شبيه همان هندوانه هاي قرمز رنگ است.
فوايد تغذيه ‏اي

مصرف 5 واحد ميوه و سبزي به صورت روزانه احتمال ابتلا به سرطان را كاهش مي ‏‏دهد.

يك تحقيق كه اخيرا به چاپ رسيده است بيان مي ‏دارد كه مصرف روزانه 9 تا 10 واحد ميوه و سبزي، همراه با 3 واحد لبنيات كم چرب، در پايين آوردن فشار خون بالا بسيار موثر است. پتاسيم بيشترين نقش را در كاهش فشار خون دارد. اين ميوه نيز سرشار از پتاسيم است.

هندوانه ‏ي زرد منبع خوبي از ستيرولين:

هندوانه‏ ها مخصوصاً هندوانه زرد ستيرولين زيادي دارند. ستيرولين يك اسيد آمينه غيرضروري مي‏ باشد كه در سيستم اكسيد نيتريك بدن شركت مي ‏كند. به اين ترتيب كه وقتي ستيرولين با آنزيم ‏هاي بدن وارد واكنش شد، به آرژنين تبديل مي ‏شود. آرژنين اسيد آمينه ‏اي است كه براي سلامت قلب و عروق و سيستم ايمني بدن سودمند است. آرژنين توليد اكسيد نيتريك را در بدن تشديد مي ‏كند كه باعث شل شدن ديواره‏ ي عروق مي ‏شود.

در واقع همان اثري را كه داروي وياگرا بر روي مردان دارد، تا حدودي اين هندوانه نيز دارا مي‏ باشد.

علاوه بر اثر مثبت اين ماده بر روي سلامت جنسي مردان، اكسيد نيتريك همچنين به درمان آنژين صدري، فشار خون بالا و ساير مشكلات قلبي- عروقي كمك مي ‏كند.

البته لازم است متذكر شوم براي اينكه هندوانه‏ ي زرد بتواند مشكلات جنسي مردان را حل كند بايد به ميزان 6 ليوان در روز مصرف شود كه كمي دشوار است، زيرا همان طور كه مي دانيم، هندوانه بسيار ادرار آور مي ‏باشد.

هندوانه زرد و سلامتي چشم:

وجود ويتامين A و ويتامين C در هندوانه براي سلامتي چشم مفيد است. هندوانه‏ ي زرد يك منبع غني از لوتئين مي ‏باشد.

لوتئين براي پيشگيري از بيماري دژنراسيون ماكولار چشمي وابسته به سن(AMD) لازم است. اين بيماري يك بيمارى مزمن و پيشرونده است كه در افراد مسن ديده مى شود و شايع ترين علت كورى در جهان است. در اين بيمارى، لكه زرد يا ماكولا كه قسمت حساس به نور در شبكيه چشم بوده و مسئول ديد مستقيم و كارهايى نظير خواندن، نوشتن و رانندگى است، تخريب مى شود. اين بيمارى درمان قطعى ندارد، ولى با ايجاد تغييرات در رژيم غذايى و مصرف برخى از داروها مى توان از بروز آن جلوگيرى كرد يا آن را به تعويق انداخت.

پس به خاطر داشته باشيد كه هندوانه ‏ي قرمز(ليكوپن) براي پيشگيري از سرطان و هندوانه ‏ي زرد(لوتئين) براي سلامتي چشم هاي شما سودمند است.
راه هايي براي مصرف اين هندوانه:

نخستین نكته اي كه بايد بدانيد اين است كه براي احساس بهتر طعم هندوانه ‏ي زرد بهتر است آن را به صورت خنك و سرد سرو نماييد.

دسر:

هندوانه ي زرد، خربزه و طالبي را در يك شربت شيرين يا آب پرتقال فرو كنيد و سپس آن ها را فريز نماييد. اين دسر خوش ‏طعم را مي ‏توانيد در مهماني هاي تان استفاده نماييد. براي اينكه اين دسر زيباتر به نظر آيد، مي ‏توانيد آن را با هندوانه ‏هاي قرمز نيز تزئين نماييد.

آبميوه:

مقداري هندوانه زرد را با مقداري خربزه و طالبي در مخلوط كن مخلوط نماييد.

اين آبميوه ي مخلوط، بسيار مقوي و خوشمزه است.

ترشي:

پوست اين هندوانه براي ترشي انداختن مناسب است، زيرا موجب افزايش اشتها مي ‏شود.


نگهداري:

براي نگهداري هندوانه ‏ي بريده شده، روي قسمت بريده شده ي آن سلفون كشيده و در يخچال بگذاريد. براي اين كه از طعم و شيريني و طراوت هندوانه ي بريده شده لذت ببريد، آن را بيشتر از يك هفته در يخچال نگه نداريد.

هندوانه فريز شده را هم خيلي نمي توان نگهداري كرد (كمتر از يك ماه).

در نهايت بايد بدانيد كه رنگ زرد، يك رنگ طبيعي براي هندوانه است، همان ‏گونه كه رنگ سفيد و نارنجي هم طبيعي هستند.


نظرات شما عزیزان:

زهره شاکر حسین زاده
ساعت19:46---1 خرداد 1390
با سلام و عرض ادب و احترام
چگونه میتوانم بذر این نوع هندوانه را تهیه کنم .لطفا پاسخ ایمیل را بدهید.
با تشکر فراوان


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:









تاريخ : یک شنبه 25 ارديبهشت 1390برچسب:هندوانه,هندونه,هندوانه زرد یا آناناسی,هندوانه زرد,هندوانه آناناسی,تصویر هندوانه,تصویر هندونه,تصویر هندوانه زرد,تصویر هندوانه آناناسی,تصویر هندونه زرد,تصویر هندونه آناناسی,عکس هندوانه آناناسی,عکس هندوانه زرد,فرتور هندونه,فرتور هندوانه,فرتور هندوانه آناناسی,فرتور هندوانه زرد,لیکوپن,رنگ قرمز,آنتی اکسیدان,زرد رنگ,رنگ زرد,گریپ فروت,نور آفتاب,بافت نرم,مزه شیرین,بیضی,گرد,لبنیات کم چرب,فشار خون بالا,پتاسیم,سرشار,ستیرولین,منبع ستیرولین,اسید آمینه,اکسید نیتریک,آنزیم,آرژنین,شل شدن,سلامت جنسی مردان,درمان آنژین صدری,درمان آنژین,آنژین,سلامتی چشم,لوتئین,منبع خوب لوتئین,منبع لوتئین,بیماری دژنراسیون ماکولار چشمی,دژنراسیون,علت کوری,لکه زرد,ماکولا,شبکیه چشم,دید مستقیم,تخریب,خنک و سرد,دسر,خربزه,طالبی,شربت شیرین,آب پرتقال,فریز,آبمیوه,ترشی,نگهداری,سلفون,,
ارسال توسط سورنا
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی