شعر از خيام:
بر چهره ی گل نسيم نوروز خوش است
بر طرف چمن روی دلفروز خوش است
از دی که گذشت هر چه گويی خوش نيست
خوش باش و مگوزدی که امروزخوش است
ادامه مطلب...
تاريخ : یک شنبه 6 فروردين 1391برچسب:
ایران کهن,
خیام,
شعر,
اشعار,
اشعار نوروزی,
شعر نوروزی,
خواجوی کرمانی,
دلفروز,
دل افروز,
افروز,
,
![]()
ادامه مطلب...
تاريخ : یک شنبه 6 فروردين 1391برچسب:
سفره,
سفره هفت سین,
هفت سین,
خوان,
خوان نوروزی,
گندزدا,
زدا,
گند,
ماهرو,
ماهروی,
برسم,
برسمان,
کوز,
کوزه آب,
کوزه,
شمعدان,
,
بنام خدا
![]()
![]()
ادامه مطلب...
تاريخ : یک شنبه 6 فروردين 1391برچسب:
نازنین بنیادی,
نازنین,
بنیاد,
بنیادی,
فیلمشناخت,
فیلم شناخت,
ایفا,
نقش,
بیزار,
,
بنام خدا
خجسته باد زایش پیامبر ایرانی
و
برگزیده شدنش به پیامبری
ادامه مطلب...
بنام خدا

به امید روزی که اون ماهی قرمزای چینی وارداتی و رسم مسخره چین رو از سفره هفت سین قشنگمون بیرون بندازیم و نوروز را در کل کشورمون از کاشغر اشغال شده در چین تا دیاربکر در حاشیه مدیترانه با همه اقوام ایرانی جشن بگیریم به هر حال وبلاگ من ۹ ماهه شد و توی تبریک نوروز هم باید یه مطلب ناسیونالیستی باشه وگرنه حال نمی ده
تازه کاملا هم مشخصه این رسم وحشیانه آزار و مرگ ماهی قرمزها از یک کشور استعمارگر و وحشی متاسفانه به ایران آمده یعنی چین شریک دزد و رفیق قافله
و البته بخش بزرگی از مهمات جنگی تروریست های طالبان رو همین چینی ها تامین می کنند.
پاینده باشد ایران بزرگ ما
تاريخ : یک شنبه 28 اسفند 1390برچسب:
کاشغر,
ایران بزرگ,
خجند,
اقوام ایرانی,
سغد,
بلوچ,
آران,
ارمنی,
اوستیا,
داغستان,
داغستانی,
ماهی قرمز,
بحرین,
,
بنام خدا
جشن جهانی نوروز نام همایشی است که در آن، سران کشورهایی که نوروز را جشن میگیرند گردهم میآیند و این آیین باستانی را گرامی میدارند. این گرامی داشت در روزهای نوروز انجام میشود و کشورهای صاحب نوروز -بیشتر کشورهای جنوب غربی آسیا، آسیای میانه، قفقاز، شبه قاره هند و بالکان- در آن شرکت میجویند و هر ساله یکی از این کشورها میزبان جشن جهانی نوروز است.
با نگاهی به گذشته به سوی آینده می رویم نوروز بر ۲۵۰ میلیون ایرانی مبارک
نوروز ایرانی بر همه پارس ها و آذری ها و تورک ها و کوردها و خراسانی ها و تاجیک ها و ... فرخنده باد
زنده باد اتحاد اقوام ایرانی زنده باد ایران بزرگ

بنام خدا
دارا جهان ندارد سارا زبان ندارد
بابا ستاره ای در هفت آسمان ندارد
کارون زچشمه خشکید البرزلب فروبست
حتا دل دماوند آتشفشان ندارد
دیو سیاه دربند آسان رهید وبگریخت
رستم در این هیاهو گرز گران ندارد
روز وداع خورشید زاینده رود خشکید
زیرا دل سپاهان نقش جهان ندارد
بر نام پارس دریا نامی دگر نهادند
گویی که آرش ما تیر و کمان ندارد
دریای مازنی ها بر کام دیگران شد
نادر زخاک برخیز میهن جوان ندارد
دارا کجای کاری دزدان سرزمینت
بر بیستون نویسند دارا جهان ندارد
آییم به داد خواهی فریادمان بلند است
اما چه سود که اینجا نوشیروان ندارد
سرخ وسپید وسبزست این بیرق کیانی
اما صد آه و افسوس شیر ژیان ندارد
کو آن حکیم توسی شهنامه ای سراید
شاید که شاعر ما دیگر بیان ندارد
هرگز نخواب کوروش ای مهرآریایی
بی نام تو وطن نیز نام و نشان ندارد
تاريخ : یک شنبه 28 اسفند 1390برچسب:
آتشفشان,
پار دریا,
دریای پارس,
دریا پارس,
دادخواه,
دادخواهی,
بیرق,
بیرق کیانی,
نوشیروان,
شیرژیان,
شیر ژیان,
,
بنام خدا

عکسی از قلعه بابک خرمدین

مزار بی بی زبیده خاتون و به عبارتی دیگر نیایشگاه آیین مهر در تنگه هینزا
تاريخ : شنبه 27 اسفند 1390برچسب:
جنگل ارسباران,
ارسباران,
بی بی زبیده,
مزار بی بی,
مزار بی بی زبیده خاتون,
بی بی خاتون,
آیین مهر,
تنگه هینزا,
هینزا,
,
بنام خدا
در تصاویر حکاکی شده بر سنگهای تخت جمشید هیچکس عصبانی نیست
هیچکس سوار بر اسب نیست
هیچکس را در حال تعظیم نمی بینید
در میان این صدها پیکر تراشیده شده حتی یک تصویر برهنه وجود ندارد.
“این ادب اصیلمان است:نجابت- قدرت- احترام- مهربانی- خوشرویی
چه بودیم و چه شدیم
بنام خدا
بنام خدا
|
در آستانهی نوروز پیربابو بر دیو پیروز میشود |
|
|
|
شیدا واله : |
در واپسین روزهای سال 1388، نزدیکهای ظهر بود که به سوی ماسوله راه افتادم. شنیده بودم که آیین «عروس گُله» در این شهر برپا میشود. هوا کمی ابری بود. دعا میکردم که باران نیاید تا راحت عکاسی کنم.
ن زدیک ماسوله که رسیدم، ترافیک سنگین بود. معلوم بود شمار بسیاری برای دیدن آیین عروس گله به این شهر آمدهاند. چارهای نبود. باید ماشین را همان نزدیکیها پارک میکردم و بقیهی راه را پیاده میرفتم.
ابرها تا کمر کوه پایین آمده بودند و نسیم خوبی به صورت میخورد، ولی هنوز از باران خبری نبود. بوی گل پامچال از دامنی کوه کنار راه به مشام میرسید و صدای آب رودخانهای که از کنار راه میگذشت، فضای پر سر و صدای ترافیک و همهمهی مردم را میپوشاند.
از دور صدای دلنواز موسیقی محلی به گوش میرسید. مردم بسیاری وارد شهر میشدند. بیشتر کوچههای باریک و پلهمانند ماسوله پر بود از رفتوآمد مردم.
صدای موسیقی را دنبال کردم و به کوچهی اصلی رسیدم. چهار مرد سورنا و طبل و دهل و دایره میزدند و پیشاپیششان مردی پلاکاردی به دست داشت که رویش نوشته بود «جشن بهاری». دخترکهایی با لباسهای محلی که هر کدام چیزهایی مثل چراغ، سبزه، گل و شیرینی به دست داشتند، پشت سر نوازندگان حرکت میکردند. در بین آنها «عروس گله» و «پیر بابو» و «دیو سیاه» را هم میشد دید.
آیینهای نمایشی نوروزی از جملهی آیینهایی هستند که پیش از این مورد توجه مردمان این مرز و بوم بوده و اجرا و نمایش آنها لحظههای شادیآفرین و خاطرهانگیزی برای مردم به وجود میآورد. برنامههای شاد و گوناگون که امروزه ما جوانترها حتا نامشان را نیز نمیدانیم و شوربختانه جزو میراث فراموششده قلمداد میشوند.
نمایش عروس گله از آیینهای پیشواز نوروز است که معمولاً در همهی گسترههای گیلان و مازندران اجرا میشود و بازماندهای از کارهای نیایش کشاورزی است. نمایشی شاد، موزیکال و بازیگونه که گروهی انجام میشود.
باشندگان در این گروه نمایشی عبارتند از:
«ناز خانم» یا «عروس گله» که معمولاً یک پسر جوان نقش آن را بازی میکند و با پوشیدن لباس محلی زنانه و با ادا درآوردن و رقص، مردم را به وجد میآورد و از دست پیر بابو و دیو فرار میکند.
«پیربابو» (پیربابا) که پیرمردی است با ریش بلند و چوبدستی، لباس کهنه و کلاه قیفی، نقش عاشق عروس گله را بازی میکند و رقیب دیو است.
«غول» یا «دیو سیاه» مردی تنومند و بدقواره است با چهرهای سیاه، لباسی ساخته شده از کاه و پوشال و کلاه حصیری با زنگولهای بر گردن که با یک چوبدستی با پیر بابو برای عشق عروس گله میجنگد. در طول نمایش دیو برای دست یافتن به عروس گله، با حرکتهای خندهآور به سوی تماشاگران حمله میکند و شوند(:باعث) خندهی آنها میشود.
موضوع و چکامهی ترانهی این نمایش در همه جای گیلان یکسان نیست، ولی تفاوتها اندک است. پیداست که همه یک ریشه داشتهاند، اما کمکم با گذر زمان و دگرگونیهای اقتصادی و فرهنگی دستکاری شدهاند.
چکامهی گیلکی: «سلام بوگوفتم آقا / رخصت فده تو ما را / من باموم شیمی صارا/ تی سگی آدم گیرا/ پایه زنمه میرا / آناله مراگیرا / عروسه گوله ی، همینه؟ بیدین چی نازنینه / عروسه گوله ی باوردیم / جانه دیلی باوردیم / خانخا تره ناوردیم / تی پسره باوردیم»
برگردان: سلام میگویم آقا / رخصت بده تو به ما / من آمدم در حیاط شما / سگ شما آدم گیر است / با چوبدستی او را میزنم / آه و ناله اش مرا میگیرد / عروس گله همین است / ببین چه نازنین است / عروس گل آوردیم / جان و دلمان را آوردیم / صاحبخانه برای تو نیاوردیم / برای پسرت آوریدم.
داستان این نمایش جنگ بین دیو سیاه و پبر بابو بر سر عشق عروس گل است که سرانجام پیر بابو بر دیو پیروز میشود.
|
تاريخ : شنبه 27 اسفند 1390برچسب:
عروس گله,
گله,
پیشواز,
پیشواز نوروز,
شیدا واله,
واله,
ماسوله,
ناز خانم,
پیربابا,
پیربابو,
دیو سیاه,
,
بنام خدا
هدهد فارسی، نخستین شبکه فارسی ماهواره ای زبان کودک همزمان با جشن نوروز راه اندازی می شود.

به گزارش بازتاب، راه اندازی هدهد فارسی در حالی صورت می گیرد که هدهد عربی که دو سال از آغاز به کارش می گذرد، به یکی از پربیننده ترین شبکه های عربی کودک در ماهواره تبدیل شده است.
موفقیت شبکه هدهد عربی در حالی رخ داد که این شبکه وابسته به دفتر آیت الله سیستانی از مراجع طراز اول جهان تشیع بوده و محتوای شبکه مذکور با مضامین شیعی سازگار است، اما بیشتر مخاطبان این شبکه خانواده های اهل سنت در جهان عرب می باشند.
سطح حرفه ای برنامه های شبکه هدهد عربی موجب شده است تا انتظار از هدهد فارسی نیز افزایش یابد.
مخاطبین این شبکه کودکان 3 تا 14 سال بوده و بخشی از برنامه های این شبکه تولیدی و بخشی نیز تولیدات شرکتهای جهانی می باشد که به فارسی دوبله شده است.
گفته می شود مرکز اصلی شبکه هدهد در کابل، پایتخت افغانستان می باشد، و این شبکه بر روی ماهواره هاتبرد قابل دریافت خواهد بود.
بنام خدا
شکافهایی که به تازگی پای کوه نقشرستم و روی سطح زمین، در فاصله دو یا سه متری کوهی که مقبره ۴ شاه هخامنشی و نقشهای دوره ساسانی و ایلامی روی آن قرار گرفته، ایجاده شده زنگ خطری برای این آثار مهم باستانی است. به گفته یک زمینشناس، خطری جدی نقشرستم را تهدید میکند.
به گزارش CHN پیش از این ترکهایی در بدنه کوه نقشرستم، به خصوص در بخشی که مقبره خشایارشاه واقع شدهاست دیده میشد، که گفته میشود بر میزان این ترکها افزوده شدهاست. اما به تازگی ترک بزرگی در پای این مجموعه جهانی ایجاد شده و شنیدهها حاکی از آن است که استفاده از قناتهای نزدیکی اطراف این محوطه باعث به وجود آمدن این شرایط شده است.
«محمدرضا قدری»، زمینشناسی که پیش از این روی رانشهای قلعه زیویه نیز مطالعاتی داشته درباره شکافهایی که به تازگی در نقشرستم ایجاد شده به CHN میگوید: «این شکافها یک گسیختگی است که قبلا وجود نداشته و باید جدی گرفته شود. چند عامل در پیدایش این گسیختگی موثر است که لازم است به وسیله متخصصان از نزدیک مورد بررسی قرار گیرد.»
وی در ادامه گفت: «کوه حسین که آثار نقش رستم روی آن ساخته شدهاست، مربوط به سازند گدوان است که از جنس آهک، رس و شیل تشکیل شده است. سطح زمین در پای این بخش از کوه بر خلاف دیگر قسمتها که صاف و یکنواخت هستند، شیب کمی دارد که میتواند به حرکت کند و نامریی لایههای رسی و شیلی بیانجامد.»
به گفته وی اما مساله مهم در پیدایش این گسیختگی مربوط به لایههای آهکی بوده که ممکن است از زیر دچار انحلال شده باشند.
قدری دراینباره گفت: «این گسیختگی اگر عمیق باشد لازم است سطح آبهای زیرزمیی این محدوده مورد بررسی قرار گیرند. به نظر میرسد این شکاف و گسترش به افزایش فروروی آبهای جاری و تداوم انحلال سنگها زیرین منجر می شود که در صورت انحلال بیشتر سنگهای زیرین، سطح زمین در این بخش دچار نشست و فروریزی میشود.»
وی تاکید کرد: «نشست زمین در هر اندازه و هر مقایس مکانی و زمانی که روی دهد، برای آثار باستانی نقشرستم زیانبار است.»
این زمینشناس درباره سفرههای آبهای زیرزمینی محدوده کوه رحمت گفت: «سفره آبهای زیرزمینی کوه رحمت به صورت کارستی بوده که دارای بیلان آبی مثبت است. خروج آبهای زیرزمینی این بخش به وسیله چشمه، کاریز و چاههای کارستی صورت میگیرد. شرایط آبگیری و آبدهی این سفره کارستی در فرایند انحلال لایههای آهکی موثر بوده که لازم است به صورت سیستماتیک مورد مطالعه قرار گیرد.»
قدری همچنین درباره ترک بزرگی که روی مقبره خشایارشاه به وجود آمده گفت: «یک شکستگی نیز به صورت عمودی در دیواره کوه روی مقبره خشایارشاه وجود دارد که ساختار و شرایط پیدایش آن با این گسیختگی متفاوت است.»
به گفته دوستداران میراث بنیاد پاسارگاد بسیاری از معادن اطراف کوه نقشرستم مجوزهایی برای استخراج گرفتهاند که انفجارهای ایجاد شده در این معادن میتواند باعث گسترش ترکهای آثار نقشرستم شود.
نقش رستم نام مجموعه باستانی در شهرستان مرودشت استان فارس ایران است که یادمانهایی از ایلامیان، هخامنشیان و ساسانیان را در خود جای دادهاست. آرامگاه چند تن از پادشاهان هخامنشی (از جمله داریوش بزرگ و خشایارشا)، نقش برجستههایی از وقایع مهم دوران ساسانیان (از جمله تاجگذاری اردشیرپاپکان و پیروزی شاپور اول بر امپراتوران روم)، بنایی موسوم به کعبه زرتشت و نقشبرجسته ویرانشدهای از دوران ایلامیان در نقش رستم قرار دارد.
ادامه مطلب...
تاريخ : شنبه 27 اسفند 1390برچسب:
آداب,
آداب زیبا,
اصیل,
نوروز جمشیدی,
روز اورمزد,
اخترشناسی,
جشن سیزده,
چپیره,
چپیره ای,
بابا نوروز,
عمونوروز,
عمو نوروز,
خواجه پیروز,
حاجی فیروز,
بهیزک,
ششه,
هوخت,
پاترمی,
میچوک,
باسمر,
کاجیله,
بلال,
ماش,
کاشانه,
,
بنام خدا
|
به یاد آیینهای پیشواز نوروز |
|
● |
آواهایی که به خاطره میپیوندند |
|
|
|
دكتر محمد میرشکرایی : |
«نوروزخوانی» یا «نوروزیخوانی»، رسم زیبایی است که میرود تا به خاطرهها بپیوندد. یکی از گونههای این آیین، که در روزگار ما هنوز نیمه جانی دارد آیین «تکمخوانی» است؛ آن هم شاید به برکت گیرایی عروسک «تکم» که به شوند صورت نمایشی آن پایش به عرصهی نمایشهای امروزی کشیده شده است. به جز این به ندرت آوای این پیشاهنگان نوروز را در آبادیهای کوچک و دورافتاده، در بن درههای جنگلی البرز میتوان شنید. شاید دیر یا زود این واپسین آواهای شادیانه خاموش شوند، و آیندگان صحنههای بازسازی شدهی دستههای نوروزیخوان را بر صفحهی تلویزیونها به تماشا بنشینند و شرح آن را در کتابها بخوانند. (1)
«تکم» به معنی بز نر است و به آن عروسک چوبی که در این آیین به کار برده میشود گفته میشود. تکم با پارچههای رنگی، آینه و زنگوله آذین شده و به هنگام چرخاندن دستهای چوبی که به آن وصل است صدای زنگولهاش به گوش میرسد. تکمگردان در کوچهها به راه میافتد و چکامههایی میخواند و بچهها و حتا بزرگترها نیز به دنبالش به راه میافتند. تکمگردان کیسهای نیز به همراه دارد که هدیههای مردم را در آن جمع میکند. (2)
محمدرضا درویشی، که از اندک دستاندرکاران پژوهش موسیقی در ایران است با انتشار دستاورد تحقیقاتش در کتابچهی کوچک «ترانههای نوروزی و بهاری»، در این راه گامی بلند برداشته است. این کتاب دربردارندهی بیست و پنج ترانهی نوروزی است که هر کدام یک یا چند بند دارد. ترانهها، هم زبان و گویش محلی آورده شده و هم برگردان روان فارسی دارند. آهنگهای ترانهها نیز با الفبای موسیقی ثبت و در رویهی روبهروی ترانه آورده شدهاند. درویشی دربارهی نوروزیخوانان مینویسد که اینان خنیاگران گمنام و دورهگردی بودند که از نزدیک به پانرده روز مانده به بهار، بر در هر خانهای بهار و نوروز را نوید میدادند.(3)
(1) این متن، گزیدهای از مقالهی محمد میرشکرایی با عنوان «نوروزخوانی» است که در کتاب ماه هنر، شمارهی 5، بمهنماه 1377 به چاپ رسیده است.
(2) این بخش از گفتگو با محمد میرشکرایی تنظیم شده است.
(3) میرشکرایی، نوروزخوانی
|
بنام خدا
نوروز؛ كهن جشن پايدار ملی |
|
|
|
گردآوری- لیلا حاجعابد : |
هنگام فرودین که رساند ز ما درود/ بر مرغزار دیلم و طرف سپیدرود
« اینک ما روی به نوروز داریم، اسفند در گذراست و باد نوروزی آرام و دلانگیز میوزد، یخها آب میشوند، سرما میشکند، هوا رو به گرمی میرود و نوروز با هفتسین و شمع و آیینه و سنبل و لاله و شیرینی و جامههای نو و افروختن آتش که پیشاهنگ بهار است از راه میرسد. ما مردمی بودیم خردیار و اندیشهور، هوشمند و کاردان، آگاه و دانشکامه.»(1)
از نشانههای شادابی و بزرگی تمدن ایران، وجود جشنهای کهن و پایدار ملی است که مانند آن را در میان ملتهای دیگر کمتر میتوان یافت؛ «جشنهای ایرانی همه نتیجهی تدبیرگرایی در امور طبیعی، اجتماعی، فردی و فراهم کردن آرامش و آسایش است و نوروز یکی از بزرگترین، برجستهترین و باشکوهترین این جشنهاست که از روزگاران کهن و از نیاکانی دوراندیش و خردمند برای ما به یادگار مانده است، جشنی که با سپری کردن نشیب و فرازهای فراوان، چون کوهی استوار ایستاده و با روح و احساس مردم این سرزمین چنان سرشته شده که آنها همه ساله، در ژرفای دل، جان و روان خود، چشم به راه فرارسیدن آن هستند و از هفتهها پیش با شور و شادی درونی به پیشوازش میروند.»(2)
راز ماندگاری نوروز، جای درنگ و کاوش بسیار دارد و معنایی ژرف و جهان شناختی در این جشن و آیین نهفته است، آن هنگام که گل و سبزه جان تازه میگیرند و جهان زنده، درفش رنگارنگ زندگی را به شادی افرازد و فروغ دوستی و امید، سراسر زمین را فرا گیرد، جنبش و تلاش در همهجا و همهچیز، دیگر بار، جان میگیرد و سال نو و جشن روزِ نو، در نخستین روز فروردین، با شکوه بسیار آغاز میشود و نه تنها در ایرانزمین، این جشن با شکوه فراوانی بر پای داشته میشود در پارهایی ازکشورهای دیگر جهان نیز، چه آنهایی که روزگاری در شمار سرزمینهای ایرانی بودهاند و چه کشورهایی که فرهنگ ایرانی در آن روایی داشته و از این فرهنگ بهره گرفتهاند، نوروز پاس داشته میشود.(3)
بخشش اهورایی فارسی زبانان یا به گفتهی زنده یاد دکتر «ایرج وامقی» دنیای نوروزیان، فرهنگ مشترکی است که بیش از هزاران سال، بر پهنهی گستردهایی از آسیا، آسیای میانه، بخشی از آفریقا و اروپا سایه افکنده و دلهای میلیونها تن، از لاهور تا بلخ و بامیان و از سمرقند و بخارا، تا خلیج پارس را به هم پیوند داده است.
جشن و آیین نوروز، بر پایهی یکی از بنیادهای باور شناختی استوار است که آن را بازگشت به آغاز میگوییم؛ ایرانیان با بزرگداشت آن، پیدایی آفرینش و به فرجام رسیدن یکی از چرخههای آفرینش را بزرگ میدارند، سالی که به پایان میرسد در نماد شناسی ایرانی نشانهایی از یک چرخه یا دورهی آغازین طبیعت است. یکم فروردین، روز جشن بزرگ نوروز در اعتدال بهاری؛ آغاز فصل بهار و آغاز سال نو است. به عبارتی، فروردینماه، بهترین هنگام برای آغاز سال نو است.
«عمرخیام» در نوروزنامه مینویسد: «شوند(:سبب) نام نهادن نوروز از آن بوده که، آفتاب در هر 365 شبانه روز و ربعی به اول دقیقهی حمل، باز آید و چون جمشید از آن آگاهی یافت آن را نوروز نام نهاده، پس از آن پادشاهان و دیگر مردمان از او پیروی کردند و آن روز را جشن گرفتند و به جهانیان خبر دادند تا همگان آن را بدانند و آن تاریخ را نگاه دارند، بر پادشاهان بایسته(:واجب) است که آیین، جشن و رسوم پادشاهان را به جای آرند، از بهر خجستگی و خرمی؛ در آغاز سال هر کسی در نوروز جشن کند، تا نوروز دیگر، عمر در شادی گذراند»
در ادبیات باستان، جشن نوروز را به جمشید شاه پیشدادی نسبت دادهاند، که شوندش محبوبیت چهره و شخصیت او بوده است. همچنین در باورهای افسانهایی گویند: «اهریمن بلای خشکسالی و قحطی بر کرهی زمین فرو نشانید، جمشید به جنگ با اهریمن پرداخت و او را شکست داد. با بازگشت وی، که هنگام بهار بود درختان و نهال چوبهای خشک، سبز شدند و پس از یک دوره سرما، مردم پیروزی جمشید بر دشمنان را جشن گرفته و این روز را نوروز خواندند و هر کسی به خجستگی در تشتی جو کاشت و این آیین سبزی نشانیدن در نوروز از آن هنگام تا به امروز برجای است.
بنابر نوشتههای کهن پهلوی، هر پادشاهی در این روز فرخنده، کشاورزان سرزمینش را همنشین شادی و خرمی میکرد، بارعام میداد و هدایایی به نام پیشکش نوروزی به همهی مردم داده میشد، مردمان در این روز به شادی و استراحت میپرداختهاند.(٤)
دربارهی ششم فروردین(نوروز بزرگ) نیز آمده که از روزهای خجستهی ایرانیان و همراه با شادمانی و آب پاشی بوده و در باورهای کهن، رویدادهای بسیاری به این روز منسوب شده است، مانند: «پیدایی کیومرث (کیومرس) و هوشنگ، تیراندازی آرش شیواتیر، پیروزی سام نریمان بر اژدهاک، پیدایی دوبارهی شاه کیخسرو از جاودانان، همپرسگی اشوزرتشت با خرد کل و زادروز اشوزرتشت بزرگ (نخستین آموزگار راستی، نیکی و خرد).»
نوروز، امروزه در بیشتر کشورها و سرزمینهایی که روزگاری بخشی از خاک ایران بزرگ به شمار میرفت و اکنون، هنوز بر فرهنگهای باستانی خود پای فشردهاند، برگزار میشود، برای نمونه، آیین نوروز، هنوز با نامهای «سیر لاله» جشن گل لاله و بالا کردن درفش در مزارشریف افغانستان (آریانای باستان) و در نزدیکی بلخ کهن همراه با برافراشتن درفشی برگرفته از درفش کاویان ایران برگزار میشود.»(٥)
نوروز(نیروز) در میان قبطیان مصر نیز یادگاری از روزگار چیرگی هخامنشیان بوده است.
بر ما بایسته است که این جشن باستانی را به همهی ایرانیان فرهمند و پر فروغ که با تلاش و نستوهی، آیین و فرهنگ نیاکان خویش را در درازنای روزگار، پاس داشتهاند شادباش بگوییم و این جشن جاوید باستانی را در کنار دیگر جشنهای ملی چون مهرگان، تیرگان، سده و ... بزرگ داشته و بکوشیم تا آتش فرهنگ ایران را همواره در پهنهی گیتی فروازن نگاه داریم. جشنهای ایرانی برای ما گرامی هستند، زیرا رشتههای پیوند ما با نیاکان ما و پیشینه و ژرفا و ریشههایمان در درازنای تاریخند، هر آن چه یاد آور گرانسنگی و دیرمانی فرهنگ ایران است را گرامی میداریم؛ ما مردمی بیریشه و رها شده در پهنه تاریخ نیستیم.(٦) پاینده ایران.
یارینامه:
1- وحیدی،حسین- آوای زنگولهها- نشر فرزین- چاپ نخست 1377- برگ 5
2- نیکنام،کوروش - از نوروز تا نوروز- نشر فروهر 82
3- کزازی،جلال الدین-(گوشهایی از یک سخنرانی)- همچنین کتاب هفته، ش 4، شنبه 26 اسفند85
٤- کریستین سن،آرتور- ایران در زمان ساسانیان- برگردان رشید یاسمی- نشر دنیای کتاب- تهران77
٥ – مرادی غیاث آبادی،رضا- راهنمای زمان جشنها و گردهماییهای ملی ایران باستان- پژوهش های ایرانی
تهران 84 – برگ 21
٦ – کزازی، جلال الدین- همان(زیر نویس شماره 2)
|
تاريخ : پنج شنبه 25 اسفند 1390برچسب:
لیلا حاج عابد,
عابد,
مرغزار,
دیلم,
سپیدرود,
ایرج وامقی,
وامق,
نیوروز,
قبطی,
قبطیان,
چیرگی,
چیره,
سال نو,
,
بنام خدا
استقلال ، پرافتخارترین تیم ایران
مهر- در زیر اشارهای گذرا به 25 فینال گذشته مسابقات فوتبال جام حذفی باشگاههای شده است که در آن استقلال و پرسپولیس با 6 و پنج قهرمانی سرآمد دیگر تیمها هستند:
فصل 1355: ملوان بندرانزلی 4 - تراکتورسازی تبریز یک
فصل 1356: استقلال تهران 2 - هما تهران صفر
فصل 1365: خیبر خرم آباد صفر - ملوان بندرانزلی 2
فصل 1366: پرسپولیس تهران یک - ملوان بندرانزلی صفر
فصل 1367: شاهین اهواز 5 - ملوان بندرانزلی 3
فصل 1369: ملوان بندرانزلی صفر - استقلال تهران صفر (ملوان در ضربات پنالتی به پیروزی 6 بر5 رسید)
فصل 1370: پرسپولیس تهران 2 - ملوان بندرانزلی یک
فصل 1372: سایپا تهران یک - جنوب اهواز یک (سایپا به علت گل زده در خانه حریف به پیروزی رسید)
فصل 1373: تراکتورسازی تبریز یک - بهمن تهران 2
فصل 1374: استقلال تهران 5 - برق شیراز یک
فصل 75 - 1374: برق شیراز یک - بهمن تهران یک (در ضربات پنالتی برق شیراز به پیروزی 3 برصفر رسید)
فصل 78 - 1377: پرسپولیس تهران 2 - استقلال تهران یک
فصل 79 - 1378: بهمن تهران یک - استقلال تهران 3
فصل 80 - 1379: فجر شهید سپاسی شیراز 3 - ذوب آهن اصفهان یک
فصل 81 - 1380: استقلال تهران 4 - فجر شهید سپاسی شیراز 3
فصل 82 - 1381: ذوب آهن اصفهان 4 - فجر شهید سپاسی شیراز 4 (در ضربات پنالتی ذوب آهن به پیروزی 4 بر3 رسید)
فصل 83 - 1382: استقلال تهران 2 - سپاهان اصفهان 5
فصل 84 - 1383: صبا تهران 2 - ابومسلم مشهد 2 (در ضربات پنالتی صباباتری به پیروزی 4 بر 2 رسید)
فصل 85 - 1384: سپاهان اصفهان 2 - پرسپولیس تهران 2 (در ضربات پنالتی سپاهان به پیروزی 4 بر 2 رسید)
فصل 86 - 1385: صباباتری تهران صفر - سپاهان اصفهان 4
فصل 87 - 1386: استقلال تهران 3 - پگاه گیلان یک
فصل 88 - 1387: ذوب آهن اصفهان 5 - راه آهن شهرری 2
فصل 89 - 1388: پرسپولیس تهران 4 - فولادگستر تبریز یک
فصل 90 - 1389: پرسپولیس تهران 4 - ملوان بندرانزلی 3
فصل 91 - 1390: استقلال تهران صفر (4) - شاهین بوشهر صفر (یک)
تاريخ : پنج شنبه 25 اسفند 1390برچسب:
خبر آنلاین,
استقلال,
پرافتخار,
پرافتخارترین تیم ایران,
ملوان,
بندر انزلی,
انزلی,
ملوان بندر انزلی,
برق شیراز,
ضربات پنالتی,
پنالتی,
هما,
همای تهران,
هما تهران,
,
بنام خدا
تاريخ : چهار شنبه 24 اسفند 1390برچسب:
دانلود تقویم,
دانلود تقویم 1391,
دانلود تقویم 91,
تقویم 1391,
تقویم 91,
تقویم رایگان,
دانلود رایگان,
رایگان,
تقویم خورشیدی,
سرور,
دریافت,
,
صـدای پـای بـهار را می شنـوی ؟

در روزهای پایانی سال كارهای خانه قدری متفاوت به نظر میرسد. شاید از همان زمان كه خانهتكانی شروع میشود، بتوان این دگرگونی را احساس كرد. تحولی كه به پیشواز نو شدن سال و دگرگونشدن چهره زمین و زمان میرود.
ادامه مطلب...
تاريخ : چهار شنبه 24 اسفند 1390برچسب:
صدای بهار,
صدای پای بهار,
نرم,
نرمک,
نرم نرمک,
خانه تکانی,
سلیقه,
سفره هفت سین,
شاخه گل,
,
بنام خدا
مهر: مدرسه" شهید رجایی" روستای جمال آباد کالو که از سالهای گذشته جزو یکی از قطبهای گردشگری استان بوشهر به شمار می رود، در نوروز سال 1391 میزبان مسافران و گردشگران نوروزی است.
چهارمین نمایشگاه عکس مدرسه شهید رجایی روستای جمال آباد کالو در نوروز سال 1391 در این روستا برگزار می شود.
عبدالمحمد شعرانی، سرباز معلم جنوبی که به واسطه وبلاگش کوچکترین مدرسه ایران و جهان را معرفی کرد، گفت: در نوروز 1391، برنامه های متنوعی در مدرسه کوچکمان داریم که شامل رونمایی از کتاب جدیدمان و دیگری موزه مدرسه است که شامل نامه ها و ایمیل های مختلفی بوده که از سراسر جهان برایمان ارسال شده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 10 هزار گردشگر از سراسر کشور از نمایشگاه نوروزی مدرسه کالو دیدن کرده اند، افزود: چاپ ششم"قصه کوچکترین مدرسه دنیا" در این نمایشگاه ارائه می شود ضمن اینکه با توجه به ساحل ناب و زیبای روستای کالو، برنامه تفریحی گشت دریایی را نیز خواهیم داشت.
شعرانی اظهار داشت: مسابقه ساحل شنی، مجسمه سازی، پرواز بادبادک ها و تئاتر خیابانی نیز از دیگر برنامه های مدرسه ما برای گردشگران نوروزی است.
بنام خدا
![]()
بنام خدا
|
نگويی كه آتش پرستان بَدند/پرستندگان پاک يزدان بُدند |
|
|
|
نگار پاكدل : |
«سور» به معنی جشن است و چهارشنبهسوری به معنی جشنی که در چهارشنبه روز برگزار میشود. از آن جا که ایرانیان بر این باور استوار بودند که شادی شوندی(:دلیلی) برای پویایی، نوآوری و پیشرفت است، به هر بهانهای جشن میگرفتند و پایکوبی میکردند و از غم و افسردگی دوری میجستند چرا که غم و اندوه را شوندی(:دلیلی) میدانستند بر سکون و بیحرکتی که زندگی را بر انسان سخت میکند و او را پسرفت میدهد.
ایرانیان باستان سال را بخش کرده بودند بر 12 ماه 30 روزه که هر روز نامی ویژهی به خود داشت. اما از آنجایی که سال 365 روز است و مجموع ١٢ ماه ٣٠ روزه، ٣٦٠ روز میشود، 5 روز برجایمانده را پنجه مینامیدند و پیش از نوروز این ٥ روز را جشن میگرفتند و به پیشواز سال نو میرفتند.
با این نگاه که هر روز ماه در ایران باستان، نامی داشته و چیزی به نام شنبه، یکشنبه... چهارشنبه و... رایج نبوده است، میتوان عنوان «چهارشنبه سوری» را عنوان و فرنامی دانست که پس از تازش تازیان و چیرگیشان بر ایران، این جشنِ آتش، بدان نامور شده است.
آوردهاند که در سالی، واپسین روز پنجه، که ایرانیان همزمان با آن، آتش برپا میداشتند، برابر شد با روز چهارشنبه. تازیان چهارشنبه را بدیمن میدانستند و ایرانیان که به برپایی آیینهایشان استوار بودند برای این که اعراب، سدی بر برپایی جشنشان نشوند، گفتند که با برپایی این جشن در چهارشنبه میخواهند بدیمنی این روز را با جشن و شادی از خود دور کنند و اینگونه آتشافروزی واپسین روز پنجه بدل شد به آتشافروزی واپسین چهارشنبهی سال یعنی واپسین چهارشنبهی پیش از نوروز.
به هر روی آنچه که دربارهی چرایی نامیده شدن سوری پیش از نوروز به نام چهارشنبهسوری، آمد همچنان در خور پژوهش و کاوش است و نمیتوان به آن، بسنده کرد.
در دنباله به شماری از آیینهایی که در این روز در جایجای ایران، برپا داشته میشود، میپردازیم:
آتش افروزی
شاید بتوان آتش افروختن را یکی از دستنخوردهترین آیینهایی دانست که از گذشته با همهی فراز و نشیبهایش،گذر کرده و به امروز رسیده است. شب چهارشنبه (پایان روز سه شنبه که خورشید فرو مینشیند)، ایرانیان به ویژه زرتشتیان شمار 7 بوته به نشانهی هفت امشاسپند و یا 3 بوته به نشانهی اندیشه نیک، گفتار نیک و کردار نیک، آتش میزنند و گرداگردش به شادی میپردازند و نیایش میخوانند. با این آیین آتشافروزی، خواستار دوری همهی دردها و غمها میشوند و سالی نیک و شاد، به دور از درد و رنج، آرزو میکنند. زرتشتیان از روی آتش نمیپرند چرا که این کار را بیاحترامی به آتش که نمادی از قدرت خداست میدانند.
این روزها در ایران، پس از برپایی آتش آنگونه که چندسالی است که روایی یافته، مردم، بزرگ و کوچک از روی آن میپرند و میگویند: «سرخی تو از من، زردی من از تو». به هر روی اگر اندکی در این سروده نیز ریز شویم میبینیم که باز هم کارکرد این آتشافروزی همان است که پیش از این بوده است. یعنی برافروزندگان آتش، در تلاشند تا درد و رنج و بلا را از خود دور کنند و تندرستی و شادی را به نزد خود بخوانند.
البته لازم به یادآوری است که فردوسی بزرگ در بارهی افروختن آتش میگوید:
نگویی که آتش پرستان بَدند پرستندگان پاک یزدان بُدند
از آن جا که مردم هنگام پریدن از روی آتش، زردی و بیماری خود را به آتش میدهند و به جایش سرخی و شادابی آتش را میگیرند، خاکستر آتش را بدیمن میدانند. بنابراین در هر خانه، خاکستر آتش را زنی از اهل خانه در خاکانداز جمع میکند، و از خانه بیرون میبرد و در سر چهار راه، یا در آب روان میریزد. در برگشت به خانه، در خانه را میکوبد و به اهالی خانه میگوید که از عروسی آمده و تندرستی و شادی برای خانواده آورده است، و اهل خانه در را به رویش میگشایند و اینچنین تندرستی و شادی برای یک سال به درون خانه میآید.
کوزهشکنی
پس از پایان آتشافروزی، هر خانواده، کمی زغال به نشانهی سیاهبختی، کمی نمک به نشانهی شورچشمی، و سکهای به نشانهی تنگدستی در کوزهای سفالین میاندازند و هر تن، کوزه را دور سر خود میچرخاند و واپسین تن، کوزه را بر بام خانه برده و آن را به کوچه پرتاب میکند و میگوید: «درد و بلای خانه را ریختم توی کوچه» و این چنین این نشانههای تیرهبختی را از خود و خانواده دور میکنند.
قاشقزنی
زنان و دختران قاشقی با کاسهای مسین برمیدارند و شبهنگام برابر هفت خانه میایستند و بیآنکه سخنی بگویند پیدرپی قاشق را بر کاسه میزنند، صاحب خانه که میداند قاشقزنان نذر و حاجتی دارند، شیرینی یا آجیل، در کاسههایشان میگذارد. اگر قاشقزنان در قاشقزنی چیزی به دست نیاورند، از برآمدن آرزوی خود ناامید میشوند.
آجیل چهارشنبهسوری
در گذشته افرادی که نذری داشتند در شب سوری، آجیل ٧ مغز به نام «آجیل چهارشنبهسوری»، را میان آشنایانشان پخش میکردند و میخوردند، امروزه این آجیل از تنقلات چهارشنبهسوری است و جنبهی نذرش را از دست داده است.
فالگوش ایستادن
کسانی که آرزویی دارند در این شب نیت میکنند و از خانه بیرون میروند و در سر گذری میایستند و به سخن رهگذران گوش میدهند، اگر سخنانی دلنشین از ایشان بشنوند، امیدوار میشوند به برآورده شدن آرزویشان و اگر سخنان تلخ بشنوند، این گونه میپندارند که در این سال به آرزویشان نمیرسند.
آش چهارشنبهسوری
کسانی که بیماری داشتند و یا آرزویی در دل، برای بهبود بیمارشان و یا برآمدن آرزویشان «آش ابودردا»، نذر میکردند و در این شب میپختند و از آن آش به بیمار میخوراندند و باقی را میان تهیدستان پخش میکردند.
چک و دوله
در شماری از روستاهای زرتشتینشین یزد، پس از برگزاری آیین سوری، آیین «چک و دوله» برگزار میشود. این گونه که یک دولچه(سطل) برمیدارند و درون آن کمی آب همرا با آویشن و برگ سبز میریزند و هر کس که آنجا هست چیزی از خود مانند انگشتر و یا چیزهای دیگر را درون آن میاندازد، پس از آن روی دولچه را با پارچهای سبز میپوشانند و یک دختر نابالغ را میان خود نشانده و این دولچه را به دستش میدهند. دخترک یکی یکی اشیا را در مشت خود پنهان میکند و بیرون میآورد و یک تن دیگر دو بیتیهایی را میخواند و پس از خواندن دو بیتی دخترک شی را نشان میدهد و صاحب آن با توجه به شعر خوانده شده به نیت و تعبیر خود میرسد.
در پایان
چهارشنبهسوری که از دیرباز نویدی بوده برای به پیشواز رفتن سال نو و بهانهای برای جشن و پایکوبی. شوربختانه امروزه با وجود اینهمه مادهی آتشزا با صداهای ناهنجار تبدیل شده است به گونهای ناهنجاری که همراه با ترس و نگرانی و حتا وحشت است. برای پاسداری از آیین نیاکانمان و به رخ کشیدن فرهنگمان بر دیگر جوامع تنها سخن گفتن و بالیدن بر اندیشه و منش پدرانمان بسنده نیست بهتر است کمی با اندیشه و احتیاط گام برداریم تا سخنی برای گفتن داشته باشیم.
|
تاريخ : سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:
آتش پرست,
آتش پرستی,
آتش پرستان,
آتش افروزی,
کوزه,
کوز,
کوزه شکن,
کوزه شکنی,
قاشق زنی,
قاشق زن,
آجیل,
آجیل عید,
آجیل چهارشنبه سوری,
فال گوش,
چک و دولچه,
دول,
دولچه,
آویشن,
پسرفت,
بدیمن,
,
بنام خدا
این موجود خوش نقشونگار را نخرید

دوزیست خوشنقشونگاری که این روزها در تنگها و تشتهای آب کنار خیابانها همراه ماهیهای سرخ و سیاه عید به فروش میرسد، گونه کمیابی است که بومی ایران است و به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد.
سمندر آبی خالدار قیصر، یا سمندر لرستان، یا سمندر خالدار امپراطور، نام دوزیست خوش نقشونگاری است که بومی کوههای جنوبی زاگرس در ایران است. این جانور را معمولا در ارتفاعات این کوهها میتوان پیدا کرد، اما گاهی در حوضچههای آب هم دیده میشوند.

سمندر خالدار قیصر، یک دوزیست است. بنابراین برای زندگی خود به محیطی ترکیبی، دارای محیط آبی و محیط خشکی نیاز دارد. اما در منطقهای که سمندرهای آبی قیصر زندگی میکنند، در مدت زیادی از سال، اثری از آب نیست. برای همین آنها اصطلاحا به خواب تابستانی میروند. یعنی در زمانی که هوا گرم و خشک میشود، فعالیتشان کم میشود، آرامتر نفس میکشند و متابولیسم بدنشان کند میشود.

از آنجا که مساحت منطقهای که سمندر آبی خالدار قیصر بومی آنجا است، خیلی کم است، در حدود تنها 10 کیلومتر مربع، این جانور در گروه به شدت در خطر انقراض قرار میگیرد. به علاوه، با گسترش شهرها، همین منطقه هم در حال کوچکتر شدن است و با از بین رفتن زیستگاه، این موجودات جایی برای زندگی نخواهند داشت. شکار غیرقانونی آنها هم مزید بر علت شده و این موجودات زیبا و منحصر به ایران را به شدت در معرض نابودی قرار داده است. امسال که این سمندرها حتی به کنارههای پیادهروها هم رسیدهاند و در کنار لاکپشتها و ماهیهای طلایی و سرخ و سیاه، با قیمت بسیار پایین به فروش میرسند. فروشندگان هم با اطلاعات بسیار کمی که دارند، به مردم توصیه میکنند سمندر خالدار را در تنگ آب نگه دارند.

تخمین زده شده که تنها 1000 سمندر آبی خالدار قیصر بزرگسال در حیات وحش باقی مانده باشند. به گزارش نشنالجئوگرافیک، تخمین زده میشود که نرخ کاهش جمعیت سمندر آبی خالدار 80 درصد است. سازمان جهانی حفاظت از محیط زیست، سمندر آبی خالدار قیصر را در لیست جانوارنی که به طور بحرانی در خطر انقراض دارند قرار داده است، این بدان معنا است که اگر توسط ایران اقدامات جدی برای حفاظت از آن، هر چه زودتر، به عمل نیاید، به زودی دیگر سمندر آبی خالدار قیصری روی زمین نخواهد ماند.
![]()
ادامه مطلب...
تاريخ : سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:
سمندر,
سمندر آبی,
آبی,
سمندر لرستان,
شیر سفید,
ببر آدم خوار,
آدم خوار,
عروس دریایی,
ببر سفید,
بزرگترین جونده,
کپی بارا,
افعی شاخدار,
,
فلات ايران از جامعهی بیطبقه تا طبقاتي |
|
|
|
خبرنگار امرداد - شهداد حیدری : |
انجمن علمی باستانشناسی ایران و گروه باستانشناسی دانشگاه تربیت مدرس، برگزار کنندهی نشستی با عنوان «مسیرهای قدرت در پیش از تاریخ» بودند. در این نشست صادق ملک شهمیزادی از دانشگاه تهران، عباس علیزاده از موسسه خاورشناسی دانشگاه شیکاگو و حمیدرضا ولیپور از دانشگاه بهشتی، واپسين دستاوردهای باستانپژوهی خود را دربارهی مرکز و جنوب فلات ایران در هزارهی ششم و چهارم پیش از میلاد، با دانشجویان رشتهی باستانشناسی در میان گذاشتند.
|
ادامه مطلب...
تاريخ : سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:
طبقه,
طبق,
طبقات,
طبقاتی,
شهداد,
شهداد حیدری,
چغا,
چغانبوت,
چغامیش,
فلات,
فلات ایران,
فلات مرکزی,
قمرود,
,
بنام خدا
|
هشدار آلسعود دربارهي بهكار بردن نام «خلیج فارس» |
|
|
خليج فارس يک اشتباه علمی است؟! |
|
|
سورنا لطفی نيا : |

وزارت آموزشعالی رژیم سعودی، با دادن هشدار به دانشگاههای وابسته به این وزارتخانه دربارهي استفاده از نام «خلیج فارس» بهکاربردن این عنوان را اشتباه علمی بزرگی خواند.
به گزارش آفتاب ؛ روزنامهی «الوطن» عربستان، به نقل از منابع آگاه عربستانی، در اینباره نوشت: «وزارت آموزش عالی رژیم سعودی اعلام کرده است که بسیاری از تحقیقات و پژوهشهای چاپ شده در روزنامهها و ماهنامههای علمی و تخصصی دانشکدهها و دانشگاهها و جمعیتهای سعودی و همچنین پایان نامهها و تحقیقات دانشجویی از نام «خلیج فارس» استفاده کردهاند.»
این وزارتخانه با ادعای اینکه، استفاده از نام «خلیج فارس» به جای «خلیج عربی» اشتباه علمی است، در این ارتباط به برخی نقشههای سعودی استناد کرد.
وزارت آموزش عالی رژیم سعودی به همین شوند(:دلیل) خواستار توجه همهی طرفهای دولتی و علمی عربستان، به بهكار نبردن این نام شد
|
![]()
ادامه مطلب...
تاريخ : سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:
آیین نوروز,
آیین نوروزی,
خانه تکانی,
پخت سمنو,
سمنوپزون,
سمنو پزون,
فاطمه قلی پور,
کاشت سبزه,
بیارجمند,
نان روغنی,
,
بنام خدا
پيشينهی نوروز و آيينهای برگزاری آن در عراق |
|
|
|
سورنا لطفی نيا : |
«عراق» یکی دیگر از کشورهای پیرامون است که عید نوروز را جشن میگیرد. دولت عراق، در عید نوروز پنج روز تعطیل رسمیاعلام میکند و بیشتر بلند پایگان کشور، به ویژه کردها، آیین ویژه نوروز برگزار میکنند.
پیشینهی نوروز در عراق
از نخستین روز روی كار آمدن حکومت کنونی عراق در این کشور نوروز تعطیل رسمیبوده و یکی از جشنها و روزهای مهم عراق بهشمارمیرود. در روزگار حکومت صدام حسین، با وجود اینکه وی دشمنی سرسختانهای با آیینهایی كه عربی نبودند، داشت، جشن نوروز برگزار میشد. با بركناری رژیم بعث و آغاز نظام جدید و نوپای كنونی در عراق نوروز جایگاه ویژهای در این کشور پیدا کرد. به گونهای که در نخستین روز بهار که برابر با یكم فرودین میشود، بلندپایگان سیاسی این کشور، جشن نوروز را به مردم عراق خجستهباد میگویند.
آیین نوروز كردهای عراق
کردهای عراق در نوروز، بر این باورند که اگر کسی در طول سال، عزیزش را از دست داده باشد، در خانه خود میماند و خویشاوندان و دوستانش برای آرامشباد گفتن، به دیدن وی میآیند.
در میان کردهای عراق مردمان دیگری نیز هستند که مانند کردها نوروز را برگزار میکنند. این نژاد، «ایزدیها» هستند که بیشتر در شمال عراق زندگی میکنند.
دکتر «خلیل جندی رشو»، دربارهی جشن سال این مردم میگوید: «جشن چهارشنبهسوری، به راستی جشن آغاز سال ایزدیهاست که در ایران، نوروز خوانده میشود. ولی ایزدیها این جشن را هر سال، چهارشنبهسور، یا چهارشنبهسرخ، مینامند. این جشن در شب نخست چهارشنبه ماه آوریل که ایزدیها بر پایهی نام ماههای سریانی نیسان میگویند، برپا میشود.
ایزدیها در نوروز، تخم مرغ رنگ میکنند، چرا که شکل تخم مرغ مانند زمین است و رنگ کردن آن به این معنی است که، میخواهند جهان به این رنگها باشد و شوند(:باعث) سبزی دشت و صحرا شود. آیین زیبای دیگر آنها این است که صبح زود سال نو به دشتها میروند و دست و روی خود را با قطرهای شبنم، نمدار میکنند و باور دارند که اگر کسی بیمار باشد با این كار، بیماریاش بهبود مییابد.
آرد نیز در جشن سر سال ایزدیها، نقش بزرگی دارد. آنها در شب جشن به دشت میروند و با آردی که با خود بردهاند ،خمیر درست میکنند. سپس، دسته گلی در میان این خمیر فروکرده و آن را بالای در خانههاشان آویزان میکنند. بدین معنا که بهار به خانهشان آمده است.
همچنین زنان نانی به نام «سوک» میپزند که برای دهش(:خیرات) به گورستان میبرند. ایزدیها نیز مانند برخی از نژادهای کرد، آیینی را به جا میآورند که به آن «طواف» و گاهی نیز «جمی» میگویند.
نخستین طواف در یک ده ایزدی به نام «باشک وبخرانه» در روز آدینه، پس از چهارشنبهسور، آغاز میشود و پس از آن كموبیش، در همهی روستاهای ایزدیها برگزار میشود. هر طواف کننده یک فرشته دارد که تنها ویژهی ایزدیهاست. این طوافها تا پایان ماه ششم میلادی که ایزدیها به آن «هزیران» میگویند، دنباله پیدا میکند و این نشان نوروز دربین ایزدیهاست.
آنها همچنین پس از سیزده روز، دوباره جشن میگیرند که میتواند با سیزدهبدر ایرانی سنجیده شود.
|
تاريخ : سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:
ایزد,
ایزدی,
ایزدی ها,
خلیل جندی رشو,
رشو,
سیزده بدر,
13 بدر,
13بدر,
دولت عراق,
بلند پایه,
صدام حسین,
صدام,
کردهای عراق,
کرد عراق,
کرد عراقی,
آرامش باد,
چهارشنبه سور,
جهارشنبه سرخ,
تخم مرغ رنگی,
سوک,
خیرات,
دهش,
طواف,
هزیران,
,
بنام خدا
![]()
بنام خدا
|
كهنترين و بزرگترين «عصارخانه» جهان در نجفآباد اصفهان است |
|
|
|
خبرنگار امرداد - میترا دهموبد : |
عصارخانهها، آسيابهای ويژهای هستند كه در گذشته در ايران، از آنها برای خُرد کردن چيزهايی همچون زردچوبه و فلفل و برای گرفتنِ روغن از دانههای روغنی همچون كنجد، كرچک، بزرک و...، كاربری داشتهاست. اين روزها، عصارخانههايی چند، در ايران برجای ماندهاند.
از ميان برجای ماندهها، عصارخانهای نامور به عصارخانهی «اخلاقی» در نجفآباد اصفهان، است كه كهنترين و بزرگترين عصارخانهی جهان، نام گرفته است. این بنا هرچند 25 خوردادماه 1381 خورشيدی به شماره 5889 در سیاههی يادمانهای ملی ایران به ثبت رسیده است ولی هنوز در تملک شخصی است و تلاشی برای خريدش از سوی سازمان ميراث نشده است.
با بارندگیهای چندهفتهی كنونی، نگرانی های دوستداران يادمانهای تاريخی از ريزش و نابودی اين يادمان كهن، چند برابر شده است. عصارخانه اخلاقی در مرکز شهر نجفآباد در کنار بازار اين شهر است.
عصارخانهی «اخلاقي» كه بنابر نوشتهای كه بر سنگِ آسيابش، حک شده، ديرينگی اش به روزگار صفوی ميرسد از نظر شيوهی معماری و همچنين بنابر اصول فنی كاربردی، يكی از بی همتاترين يادمانهای بهجا مانده از آن روزگار است.
نجفآباد را كه می توان شهر عصارخانهها و خانههای تاریخی ناميد اين روزها با بیتوجهی مسوولان و با ويرانی هايی كه هر روز به بهانهی نوسازی بافت فرسوده، انجام می شود، هر روز خستهتر و خميدهتر از ديروز می شود.
بر روی سنگ آسياب عصارخانهی اخلاقی، تاریخ 1094 هجری، حک شده(نزديک به 350 سال پيش) که با روزگار شاه سلیمان صفوی برابری دارد. از فضاهای اين عصارخانه تنها تیرخانهی آن و فضای سنگ آسیاب برجایمانده است.
|
تاريخ : یک شنبه 21 اسفند 1390برچسب:
عصار,
عصارخانه,
کرچک,
بزرک,
اخلاقی,
عصارخانه اخلاقی,
نجف آباد,
شاه سلیمان صفوی,
تیرخانه,
تیر خانه,
,
بنام خدا
افشای قرارداد ترکمانچای ارزی با چین
تهران-خبرگزاری ایران نیوز24:سرانجام پس از گذشت سه سال، جزئیات یکی از زیان بار ترین قراردادهای اقتصادی پس از انقلاب با کشور چین برملا شد.
به گزارش خبرگزاری ایران نیوز24،سه سال پیش مطابق با یک قرار داد عجیب، دولت ایران درآمد حاصل از فروش نفت را نزد دولت چین در اختیار این کشور می گذارد تا به عنوان پشتوانه ال سی های خرید کالای چینی برای ایران استفاده گردد.
بنابر این قرارداد، دولت چین علاوه بر آن که پول خرید نفت ایران را نزد خود نگه می دارد ، مدیریت این پول را نیز به عهده دارد و خود این پول را به ارزهای مختلف می تواند تبدیل کند.
یکی از نکات جالب و البته تاسف بار در این قرارداد، این بوده است که دولت چین ، هیچ گونه تعهدی نسبت به نتیجه اقدام خود ندارد و اگر به خاطر اشتباه سهوی یا عمدی دولت چین بخشی از سود یا اصل پول ایران با نوسانات نرخهای ارز از بین برود، مسئولیت آن بر عهده ایران است.
اما ترکمانچای بودن این قرارداد به اینجا ختم نشده و دیگر مفاد قرارداد عجیب تر است؛ از جمله اینکه دولت چین برای افتتاح ال سی یا فروش نسیه کالا به ایران، در حالی که پول نقد ایران به عنوان پشتوانه در اختیار آن است، اقدام به دریافت بیمه از ایران می کند که امری عجیب و کم سابقه در بانکداری جهان است.
این موضوع به این معناست که فروشنده در حالی که مبلغی بسیار بیشتر از پول کالا به صورت نقد در اختیار دارد، اقدام به کشیدن درصد قابل توجهی بر روی مبلغ کالا به عنوان حق بیمه یا هزینه ریسک کرده که این مبلغ در سالهای قبل 4 درصد بوده و احتمالا در شرایط فعلی به دو برابر این رقم افزایش یافته است که در مقیاس کلی میلیاردها دلار می شود.
محور سوم این قرارداد ترکمانچای، عدم استفاده کامل ایران از انبوه سرمایه کشور است که نزد چین سرمایه گذاری شده است و گفته می شود این رقم در حال حاضر از مرز 25 میلیارد دلار گذشته است.
به بیان دیگر، 25 میلیارد دلار از سرمایه کشور طبق این قرارداد در اختیار دولت چین می باشد، اما به جای پرداخت سود به ایران، از ایران مبالغ سنگینی به عنوان بیمه و ریسک دریافت می شود.
برای مشخص شدن ابعاد زیان کشور از محل این قرارداد، تنها به ذکر این نکته بسنده می کنیم که اگر این مبلغ هنگفت به جای سپرده گذاری نزد برادران چینی به خرید طلا اختصاص یافته بود، طی این مدت ارزش آن چندین برابر شده بود و علاوه بر آنکه اصل 25 میلیارد دلار موجود بود، حدود 50 میلیارد دلار دیگر که یارانه دو سال مردم است، سود عاید ایران شده بود.
هرچند مطابق قانون امکان افزایش محورهای سوال از رئیس جمهور نیست، نمایندگان سوال کننده از احمدی نژاد در حاشیه سوالات خود به این موضوع هم اشاره ای کلی کنند، به ویژه که یکی از سوالات مربوط به عدم پرداخت بودجه مصوب مترو از ذخیره ارزی است که مسوولان دولتی خالی بودن این صندوق را بهانه می کردند و اینک برخی زمینه های آن روشن شده است.
تاريخ : یک شنبه 21 اسفند 1390برچسب:
قرارداد ترکمان چای,
یارانه دوم,
یارانه سوم,
برملا,
انبوه,
انبوه سرمایه,
مفاد,
بیمه,
ریسک,
تبدیل ارز,
l,
ال,
c,
سی,
lc,
ال سی,
LC,
,
بنام خدا
دزدیده شدن قدیمیترین کوبههای ایران در کاشان
کوبه های در مسجد آقا بزرگ کاشان که قدمتی 170 سال دارند و جزو قدیمیترین کوبههای ایران بودند در روزهای گذشته به سرقت رفت.
به گزارش مهر، سارقان دو کوبه ارزشمند وکم نظیر از کوبه های به یادگار مانده از دوره قاجار بر روی در ورودی مسجد تاریخی آقا بزرگ کاشان را شبانه دزدیدند. این در حالی است که این مسجد بزرگ به سیستم مدار بسته مجهز نبود و تنها دو نفر برای جلوگیری از تخریب و سرقت تزئینات به کار برده شده در آن نگهبانی می دانند.
تنها واکنش سرپرست اداره میراث فرهنگی کاشان به این اقدام اعلام هشدار به هیات امنای مساجد، بقاع متبرکه و مالکان خانه های تاریخی این شهرستان بود به نحوی که در اطلاعیه این اداره کل به مالکان خانه های تاریخی اعلام شده است: پس از اخذ گزارشهایی مبنی بر چند فقره دزدی اشیای تاریخی، یگان حفاظت این اداره ضمن هماهنگی و مکاتبه با نیروی انتظامی و نیز مراجع قضایی اقدام های حفاظتی لازم را معمول داشته است.
وی از هیات امنای مساجد، بقاع متبرکه و صاحبان خانه های تاریخی و همچنین دارندگان اشیای تاریخی خواست مراقبت ویژه ای برای پیشگیری از سرقت های مشابه انجام دهند.
مسجد آقا بزرگ کاشان که در خیابان فاضل نراقی این شهر واقع شده، طی سالهای 1250 تا 1260 هجری قمری توسط حاج محمدتقی خانبان ساخته شده است.
این مسجد یکی از بزرگ ترین بناهای اسلامی کاشان است که با گنبد عظیم آجری و مناره کاشیکاری، در حال حاضر از زیباترین ابنیه تاریخی کاشان محسوب می شود.
بنای مسجد و مدرسه آقابزرگ آذرماه 1330 به شماره 382 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بنام خدا
|
رخدادهای تاریخی و آیینی ایران از 20 تا 26 اسفند
|
گروه مردم :
یکشنبه 21 اسفند:
- اخطار تاریخی اردشیر سوم به پادشاه مقدونیه مبنی بر دفاع ایران از کشورهای ضعیف، آن دسته از «کشور ــ شهر» های یونانی که از سوی فیلیپ دوم پادشاه مقدونیه تهدید میشدند در مارس 342 پیش از میلاد برای رفع خطر از خود به اردشیر سوم شاه ایران از دودمان هخامنشی متوسل شدند و اردشیر در این زمینه به پادشاه مقدونیه اخطار داد و ضمن آن تهدید کرد که اگر به این شهرهای کوچک که خطری برای او ندارند و حاکمیت و استقلال دارند حمله نظامی برد، در این جنگ نابرابر، ایران به دفاع از این شهرها که حق دارند راه خود را بروند خواهد پرداخت. این تهدید موثر واقع شد و فیلیپ دوم تا اردشیر سوم در قید حیات بود از تصرف بقیه این «کشور ــ شهرها» خودداری کرد. فیلیپ دوم (پدر اسکندر) قبل از مارس 342 پیش از میلاد چند شهر یونانی را متصرف شده بود.
چهارشنبه 24 اسفند:
- کارنامک اردشیر پاپکان، بازتاب تمدن پیشرفته ایرانیان و اقتباس از آن در دنیای معاصر، کار جمعآوری کارهای روزمره اردشیر ـ بنیادگذار دودمان ساسانیان در یک کتاب [مجموعه] تحت عنوان «کارنامک اردشیر پاپکان» مارس سال 300 میلادی (اسفندماه) پایان یافت و چند روز بعد نسخه اصلی آن به مناسبت نوروز در تالار پذیرایی کاخ سلطنتی در تیسفون [جنوب بغداد] قرار گرفت. به نوشته مورخان رومی، «نرسی» شاه وقت پس از خواندن کارنامه اردشیر، از این که نتوانسته بود بمانند او رومیان را از نزدیک شدن به قلمرو ایران بازدارد از فرط اندوه بیمار شد و به نفع پسرش «هرمز» کناره گیری کرد.
پنجشنبه 25 اسفند:
- درباره مراسم نوروز سال 401 پیش از میلاد، دربار هخامنشی ایران در مارس 401 پیش از میلاد، یک هفته مانده به نوروز تصمیم گرفت که به دلیل قرارداشتن کشور در لبه پرتگاه جنگ داخلی ناشی از مخالفت کوروش کوچک با شاه شدن برادرش اردشیر دوم، مراسم نوروز آن سال به طور خصوصی برگزار شود و مراتب به بزرگان کشور اطلاع داده شود که مراسم عمومی در دربار برگزار نخواهد شد. ساختمان تخت جمشید هنوز تکمیل نشده بود و دربار در گوشه ای از آن جای داشت.
- رسمیت یافتن تاریخ هجری خورشیدی، از 16 مارس سال 1079 میلادی به دستور شاه وقت ــ ملکشاه سلجوقی ــ مقرر شد که در ایران، تاریخ اسناد به هر دو تقویم هجری قمری و هجری خورشیدی نوشته شود. این روال از چهار قرن بعد به تدریج فراموش شد که در دوران معاصر ازسرگرفته شده است. تقویم هجری خورشیدی را عمر خیام نیشابوری تنظیم کرده بود.
برگرفته از تارنمای دکتر انوشیروان کیهانی زاده
بنام خدا
|
دهم مارس، روز جهانی «نی انبان» شد |
|
|
امروز روز جهانی نی انبان است |
|
|
سورنا لطفينيا : |
امسال، برای نخستين بار، روز 10 مارس برابر با ٢٠ اسفندماه را روز جهانی «نی انبان» ناميدهاند. اين پيشنهاد از سوی کشور «اسکاتلند» ابراز شده و هماكنون کشورهای بسياری در سراسر جهان، مانند ايران، از اين ساز سود می برند.
به گزارش ميراث خبر؛ «محسن شريفيان» پژوهشگر و نوازنده نی انبان، با اشاره به پيشينهی نی انبان گفت: «درست است که با توجه به نقشی که در کتاب «پرس» چاپ شده، كهنترين سند تصويري از نواختن نی انبان در بوشهر به سال ١٨٤١ ميلادي برميگردد، اما در روزگاران تاريخی به نواختن اين ساز اشاره شده و پس از اسلام نويسندگان گوناگونی همچون ”صفی الدين ارموی“ و ”عبدالقادر مراغهای“ در نوشتههای خود دربارهی نی انبان سخن گفتهاند؛ پس از آن نيز تاريخنويسان باختری(:غربی)، نی انبان را نه تنها در كنارههای خليج فارس، بلکه از سازهای متداول ايران در سدهی ١٩ دانستهاند.
نويسنده کتاب «تاريخ موسيقی بوشهر» افزود: «امروزه اين ساز را از جنوب ايران و شهر بوشهر می دانند و اين در حالی است که هنوز نواختن نی انبان در برخی از تالارها و آيينهای رسمی بوشهر ممنوع است. همچنين در کرمان و خوزستان و هرمزگان هم هستند نوازندگانی که اين ساز را به خوبی مینوازند.»
امروزه در کشورهای گوناگونی چون اسکاتلند، انگليس و يونان، نشستها و جشنوارههای ويژهای برگزار می شود و از نوازندگان نی انبان سپاسگزای می شود. اين در حالی است که نی انبان و نوازندگان آن در ايران، چندان شناخته شده نيستند و متوليان فرهنگی هيچ پشتيبانی از آنان نميکنند.
|
بنام خدا
![]()

بالابلندی، توپ چرخی، تیله بازی، خاله بزغاله، خروس جنگی، زو، شاه و وزیر، شمع گل پروانه، عمو زنجیر باف، قایم باشک، قلعه، کلاغ پر، گل یا پوچ، لی لی، هفتسنگ، وسطی و دهها بازی دیگر که هر یک نامی آشن...
ادامه مطلب...
تاريخ : سه شنبه 16 اسفند 1390برچسب:
بالابلندی,
توپ چرخی,
تیله,
تیله بازی,
خاله بزغاله,
خاله,
بزغاله,
خروس جنگی,
زو,
شاه و وزیر,
شمع گل پروانه,
قایم باشک,
قلعه,
کلاغ پر,
گل یا پوچ,
لی لی,
هفت سنگ,
وسطی,
,
بنام خدا
توقف كاوشهای باستانشناسی در تپه اشرف اصفهان |
|
● |
«اشرف» پيش از درمان، بدون پانسمان، رها شده است |
|
|
|
خبرنگار امرداد - میترا دهموبد : |
کاوشهای باستانشناسی در تپه اشرف اصفهان که از تیرماه ١٣٨٩ آغاز شده بود پس از ٤ فصل، از آذرماه امسال، همچنان متوقف است. کاوشها به شوند(:دلیل) عدم تخصیص بودجه و ناهماهنگی در اداره میراث فرهنگی اصفهان، متوقف شده است.
در پی این توقف، «انجمن دوستداران اصفهان» در نامهای به سید حسن موسوی، فرنشین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، از توقف این کاوشها، ابراز نگرانی کرده است. در بخشی از این نامه که به امضای «سیروس شفقی»، رسیده، چنین آمده است: «کاوشها پیش از انجام کارهای مرمتی و استحکامبخشی آثار برجایمانده، از ادامهی کار بازماند و اکنون بیش از ٣ ماه است که کار کاوش بر روی تپه اشرف متوقف شده است. انگار که زخمی را باز کرده و پیش از درمان، بدون پانسمان رها کرده باشند.»
بنابر آنچه دوستداران میراث اصفهان، در نامهشان آوردهاند؛ کاوشها در حالی از ادامه، بازمانده که در «همایش دستاوردهای باستانشناسی تپه اشرف»، استاندار اصفهان، مدیر کل پیشین ادارهی میراث فرهنگی استان و معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و فرنشین پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، اعلام آمادگی کرده بودند که با پشتوانهی دو مصوبهی هیات دولت درباره کاوش، آزادسازی حریم و تبدیل تپه اشرف به یک سایتموزه، شرایط را برای انجام ٥٠ فصل کاوش در ١٠ سال در تپهی تاریخی اشرف فراهم آورند.
با همهی اعلام آمادگیها از سوی مسوولان کشور، تپهی تاریخی اشرف در کرانهی شمالی زایندهرود و در نزدیکی
پُل تاریخی شهرستان اکنون به حال خود رها شده است. این تپه، یادمانهای ارزشمند و بیهمتایی از ٥ دورهی تاریخی اشکانی، ساسانی، دورهی انتقالی ساسانی به اسلامی، سدهی چهار و پنج هجری و سدهی ١٢ هجری، در دل خود نهفته دارد.
در بخش دیگری از این نامه با اشاره به اینکه حتا داربستهای فلزی که برای نگهداری از دستاوردهای کاوش، نصب شده بود، اکنون برای پیشگیری از به سرقت رفتن، جمعآوری شدهاند، چنین آمده: «در چنین شرایطی این پرسش پیش میآید که آیا حفاظت از تپه اشرف، ارزش بیشتری دارد یا حفظ چند قطعه داربست فلزی زنگزده؟ آیا برپایهی قانون، وظیفه و اولویت سازمان میراث فرهنگی، حفاظت و حراست از آثار تاریخی است، یا حفاظت از داربستهای فلزی زنگزده؟»
از سوی دیگر، شهرداری منطقه ٤ اصفهان نیز که کار پاکسازی گستره از نخالههای ساختمانی، کار دیوارکشی و نصب نرده فلزی این گسترهی باستانی را بر دوش گرفته بود، کار را نیمهکاره رها کرده است. این توقف نیز نگرانی دوستداران اصفهان را دو چندان کرده است. چرا که آنگونه که از نامهی نوشته شده، برمیآید؛ با نزدیک شدن به تعطیلات نوروزی و باشندگی شهروندان و گردشگران نوروزی در پارکهای این گستره، خطرهای بسیاری این تپهی تاریخی را تهدید خواهد کرد و حتا احتمال تبدیل دوبارهی این گستره به پیست موتورسواری و انباشت نخاله، میرود که بیگمان آسیبهای جبرانناپذیری به این گنجینهی گرانبهای میراث فرهنگی وارد خواهد ساخت.
در پایانِ نامه، با همهی خطراتِی که در کمینِ این تپهی باستانی است، انجمن دوستداران اصفهان از فرنشین سازمان میراث خواسته تا با پشتیانی از کاوشهای باستانشناسی تپه اشرف، با تامین بودجه و هماهنگی بیشتر و با افزایش نیروهای یگان نگهداری و نصب دوبارهی داربستها و تکمیل حصارکشی و پاکسازی نخالههای ساختمانی، زمینه برای انجام هرچه بهتر کار کاوش، فراهم شود.
|
بنام خدا
درود...
تا به حال به معنی نام های عربی که ما ایرانی ها روی فرزندانمان میگذاریم اندیشیده اید؟
خوب است که پیش از انتخاب نام معنی آنرا بفهمید.
مطبق آمار ثبت احوال ایران، سالانه هزاران کودک غلامرضا- غلام عباس- غلامحسن -غلامعلی و غلامحسین نامیده میشوند. هرگز یک عرب را نمی بینید که او را غلام بنامند! اعراب معنی غلام را می دانند.غلام از ریشه غلم می آید که به معنای بهره وری جنسی است! و غلام به پسر بچه هایی می گفتند که اعراب از آنها استفاده جنسی می نموده اند!
به غلط به ما گفته بودند که غلام یعنی نوکر. در صورتیکه در زبان عربی نوکر را خادم می گویند. غلام و کنیز همترازند!! از کنیزان و غلام بچه ها بهره جنسی می برده اند.
نامهای دیگری چون کلبعلی، کلبحسین و غیره نیز رایج است.
کلب یعنی سگ و کلب علی یعنی سگ علی و سگ حسین و غیره
معنی برخی دیگر از نامهای عربی :
کلثوم: زن خیکی
خدیجه: سقط جنین شتر
بتول: زن دوشیزه که از مردان رغبت و حاجت خود بریده باشد
رقیه: بندگی کردن و غلامی نمودن
عذرا: زنی که همیشه باکره بماند
جعفر: جوی کوچک
ذبیح: چارپایی که گلویش را ببرند. گلو بریده
عثمان: بچه مار
صغری:حقیر
اصغر نیز از همین خانواده و از ریشه صغرا است، به معنای کوچکتر
حال مقایسه کنید با معنی اسمهای ایرانی :
منوچهر : کسی که چهره بهشتی دارد
دلارام : مایه آرامش دل
بهرام : پیروز
سهیلا: نورانی ترین ستاره
بهروز : خوشبخت
پروین :ستارگان درخشان
پوران : یادگار
روشن: نور
مهرداد: خورشید عدالت
مرجان : جان من - گلی دریایی
مینو : بهشت
سپهر: آفتاب یا جهان
پریسا : همچون پری
خلق را تقلیدشان بر باد داد ای دو صد لعنت بر این تقلید باد
انسان برای پیروزی آفریده شده است، او را میتوان نابود کرد ولی نمیتوان شکست داد. (ارنست همینگوی)
تاريخ : شنبه 13 اسفند 1390برچسب:
نام ایرانی,
نام عربی,
ارنست همینگوی,
لعنت,
تقلید,
کلب,
عثمان,
کلثوم,
بچه مار,
صغری,
اصغر,
گلو,
گلوبریده,
رقیه,
باکره,
غلام بچه,
بهره جنسی,
,
بنام خدا
اگه گفتید نام این فیلم چیه؟
1) پول دارها هم به بهشت میروند!
2) راه بهشت از کربلا میگ...ذشت... الان آسفالته شده از جردن اتوبان زدن!
3) پیش از عمل، پس از عمليات!
4) بعضی ادمها عوض میشن، اما بعضی ها عوضی آدم میشن!
بنام خدا
خارجی ها چه پرسشهایی درباره ایرانیان در ذهنشان است؟
چرا زنان ایرانی بسیار زیبا هستند؟
چرا دختران ایرانی زیبا هستند؟
چرا ایرانی ها خودشان را فارس می نامند؟
چرا ایرانی ها کروات نمی بندند؟
ایرانی ها چرا سفیدند؟
ایرانی ها چرا می خواهند انقلاب کنند؟
ایرانی ها چرا عرب نیستند؟
باورتون نمیشه؟ ببینید:
.
.
.
.
.
.
.
. 
اگه بازم باورتون نشده خودتون برین گوگل امتحان کنین ...
همیشه با کسی دردُ دل کنید که دو چیز داشته باشد
یکی "درد" دیگری "دل"